Primerjava najbolj popularnih profesionalnih svetil za delo ta hip; GLAMCOR in RING LIGHT!

Kje kupiti: Jaz sem kupila obe pri uradnem distributerju v UK Lash Factor, se jih pa dobi tudi že v Sloveniji (Voila Beauty Shop, As Lashes, Paese itd..)

Cena:

→ Glamcor Classic Elite 2 cca 250,00 eur (vključeni stroški dostave)

→ Ring Light 18 inch cca 165,00 eur (vključeni stroški dostave)

Tehnične lastnosti: 

⇒ Svetilnost: Obe svetili sta opremljeni z LED žarnicami in več stopnjami svetilnosti. Pri Glamcor Classic Elite 2 se svetilnost uravnava z dotikom in 5imi stopnjami moči, Ring Light pa ima potenciometer, ki uravnava svetilnost od 1% do 100%. Svetloba obeh je pri obeh bela, Glamcor ima svetilnost 5.600 K, Ring Light pa 5.500 K.

⇒ Ogrodje: Glamcor ima na fleksibilnem aluminijastem ogrodju 2 svetili. Ti sta pravokotne oblike mer cca 27×6 cm,  premikamo ju lahko v vse smeri. Ring Light je ravno tako na fleksibilnem ogrodju, ki omogoča premikanje v vse smeri, vendar je okrogle oblike s premerom 48 cm. Obe svetili imata teleskopsko stojalo na nogah, pri obeh se višina uravna nekje do max. 2 m.

⇒ Teža: Obe svetili sta lahki saj ima Glamcor cca 2 kg, Ring Light pa cca 2,8 kg.

⇒ Dodatno: Glamcor ima eno svetilo postavljeno višje od drugega, kar je idealno za postavitev nad obraz v ležečem položaju (leva/desna stran).

Glamcor Classic Elite 2

Pri nakupu Ring Light-a sem prejela še oranžen, rdeč in moder filter za svetlobo, ogledalo, bluetooth daljinec za fotografiranje, ter stojalo za postavitev telefona ali fotoaparata.

 

Ring Light

 

*Obe svetili sta prispeli zloženi v potovalni torbi, ki je primerna tudi za nadaljne prenašanje oz.prevažanje. Obe svetili imata sicer UK adapter, tako da sem dokupila ustrezna za EU.

Uporabniška Izkušnja:

Pri podaljševanju trepalnic je ključnega pomena, da trepalnice dobro vidimo. Tako, sem kupila Glamcor pred približno 1,5 leta in bila navdušena, saj podobne delovne luči takrat na trgu še ni bilo. Vsekakor se je poznalo pri produktivnosti in samem delu na splošno, oči niso bile več tako hitro utrujene. Po približno 10ih mesecih redne uporabe sem opazila, da je, ob premikanju obeh luči, začel nastajati tak škripajoč zvok, kar ne moti delovnega procesa, mi gre pa še vedno na živce 🙂  Super je različna višina posameznih luči,  ker je obraz stranke enakomerno osvetljen in si med delom ne delam sence. Za fotografiranje s telefonom je svetloba zelo primerna, saj se vidijo vsi detajli, mogoče celo preveč.

Ring Light pa je moja nova pridobitev, ki jo imam v salonu le par mesecev. Velik premer luči (48cm) omogoča širšo disperzijo svetlobe, kot jo ima Glamcor, in je ravno tako ustrezen za delo s stranko v ležečem položaju, saj se ne ustvarja senca na določenem delu obraza. Razlike v svetilnosti v primerjavi z Glamcorjem jaz ne opažam. Malce težje je sicer luč dvigovati in spuščati, tako, da preden se stranka uleže oz.dvigne, luč samo obrnem v levo ali desno stran. Za fotografiranje s telefonom je ravno tako zelo primerna, osvetlitev obraza / oči je ravno pravšnja. Mogoče je v primerjavi z velikostjo same luči ogrodje malce prelahko, premalo stabilno, čeprav konkretnih težav s tem še nisem imela.

Zaključek: Obe svetili sta odlični za delo, lahki za prenos, enostavni za upravljanje, ter primerni za fotografiranje, tako, da vsekakor priporočam nakup ene ali druge. Vseeno pa je tu še pomemben faktor cene, kjer pa je razlika precej velika – namreč Ring Light je kar za cca 35% cenejši od Glamcor Classic Elite 2.

In katera je po mojem mnenju boljša?

Zaradi cene in dodatne opreme je to RING LIGHT

Kaj pa ti? Kakšno luč uporabljaš za delo? Si z njo zadovoljna? Vabljena, da deliš z mano svoje mnenje ali vprašanja 🙂

M.