UMIVANJE TREPALNIC TAKOJ PO PODALJŠEVANJU? ABSOLUTNO!

2018-06-12T19:05:21+00:00blog|Komentarji so izklopljeni za UMIVANJE TREPALNIC TAKOJ PO PODALJŠEVANJU? ABSOLUTNO!

Že veš o čem govorim? O tem, da lahko podaljšane trepalnice ZMOČIŠ oz. UMIJEŠ neposredno PO PODALJŠEVANJU. Ja, prav si slišala! Časi, ko stranke niso smele zmočiti svojih trepalnic prvih 24 oz. 48 ur po samem podaljševanju, so že zdavnaj mimo.

Prvič sem temo o tem zasledila na tujem forumu  pred dobrim letom. Z malce strahu sem se odločila, da zadevo najprej preizkusim na eni kolegici, da vidim kako se sploh obnese. In ta postopek opravljam na svojih strankah redno še danes 🙂 Tudi na nedavnem online izobraževanju na temo lepil, ki ga je vodil Doug Schoon, eden najbolj priznanih kemikov in strokovnjakov za lepila v lepotni industriji, sem prejela dodatno strokovno razlago zakaj je postopek koristen in priporočljiv.

Pa saj, če pomisliš je logično, a ni?

Vse stilistke vemo, oz. bi morale vedeti, da se lepilo trdi v stiku z relativno vlago. Višja kot je vlaga hitreje se trdi, nižja kot je vlaga, počasneje se trdi.

Naj omenim še to, da so čisto vsa lepila kar 90% strjena v prvih 2eh urah po aplikaciji, da pa se čisto do konca strdijo potrebujejo dodatnih 24-35 ur.

In kolikšen odstotek  lepila mora biti dejansko strjen, da je le to vodoodporno? 50 % ! To pa se zgodi v 2-3eh minutah po končani aplikaciji. Po tem času lahko trepalnice mirne vesti očistiš s čistilnim sredstvom kot pred začetkom podaljševanja, ali pa samo oplakneš s fiziološko raztopino/vodo. Sama večinoma prakticiram izpiranje s fiziološko raztopino, po tem pa trepalnice še posušim z ventilatorčkom in jih razčešem.

P.S. Vedno počakaj 2-3 minute oz. da je lepilo mat preden trepalnice zmočiš, da ne pride do kristalizacije oz. šok polimerizacije lepila.  V kolikor boš trepalnice zmočila prehitro se bo lepilo obarvalo v belo, vez med trepalnico in lepilom pa bo oslabljena.

In kateri so pozitivni učinki umivanja trepalnic neposredno po aplikaciji?

Zmanjšana možnost alergične reakcije, ni pekočega občutka po končani aplikaciji in boljša obstojnost so le nekateri izmed njih.

 

Ne verjameš? Prepričaj se sama in mi sporoči kako je šlo 🙂

 

Se bereva, M.