Najbrž ni stilistke, ki je ne bi poznala. Ena najbolj priznanih, poznanih in uspešnih stilistk iz Velike Britanije, Frankie Widdows, je svojo pot v svet podaljševanja trepalnic pričela leta 2012.

 

Znamka:    Eyelash Excellence

Država/mesto:   Kent, Velika Britanija

Astrološko znamenje:   Kozorog

Najljubša jed:    Kitajske palačinke

Najljubša pesem:   Back for Good (Take That)

Največji strah:  Globoka voda

 

  1. Preden si se začela ukvarjati s podaljševanjem trepalnic si bila zaposlena v policiji. Kako je prišlo do preobrata v karieri? Kakšna je tvoja zgodba?

Vedno sem bila zelo kreativen otrok in sem si pravzaprav želela postati grafična oblikovalka.  Kljub željam sem se pri 20ih letih zaposlila v policiji, po 4ih letih pa sem bila premeščena na oddelek za delo s psi kjer sem delala še nadaljnjih 6 let.

V zadnjih letih dela na policiji sem spoznala Faith, ki je bila takrat prva stilistka pri kateri sem si začela podaljševati trepalnice. Faith je oboževala svoje delo, saj je dneve je preživljala tako, da je ženskam pomagala, da so se počutile lepše, spoznavala je nove ljudi in sčasoma z nekaterimi tudi postala prijateljica. Njeno delo pa je bilo popolno nasprotje mojemu kjer sem se dnevno srečevala z neprijaznimi ljudmi in delala ob nemogočih urah. Posledično sem čutila, da zaradi takšnih omejitev ne morem opravljati svojega poslanstva in pomagati ljudem, niti opravljati svojega dela korektno.

Nekega dne sva se s Faith pogovarjali o denarju in mi je povedala koliko zasluži v enem dnevu – to je bilo 2x več kot sem jaz s svojim delom v policiji. Takrat sem pričela verjeti, da mogoče obstaja nekje nekaj boljšega zame. Zadnja leta me delo ni več osrečevalo, želela sem si početi nekaj drugega, vendar sem bila poklicno usposobljena le za policistko. Estetika je bila nekaj kar me je vedno veselilo in zanimalo (ličenje, nohti, oblikovanje obrvi…), tako sem nadaljnjih 6 mesecev popolnoma posvetila raziskovanju in preučevanju lepotne industrije. Preučevala sem cene storitev, cene materiala, cene najemnin, koliko salonov je v moji okolici, koliko stilistk itd…želela sem biti 100% prepričana, da se podajam na pravo pot.

Leta 2011 sem se vpisala na šolo za estetiko in v istem letu opravila zaključne izpite, oktobra 2012 pa dokončno pustila službo v policiji ter odprla svoj salon.

To obdobje je bilo zame sicer čudovito a tudi izjemno težko, saj sem zato, da sem sledila svojim sanjam, bila primorana prodati svojo hišo in avto ter se preselila nazaj k staršem. Naslednjih 18 mesecev sem opravljala 4 službe, da bi lahko preživela. Delala sem 6 ali 7 dni v tednu, od jutra do večera. Sčasoma se je delo v salonu  povečevalo in povečevalo…In danes sem tu 🙂

  1. Spomnim se, da sem pred leti, ko sem bila na začetku svoje kariere podaljševanja trepalnic, iskala informacije in posnetke o tem na You Tube kanalu. Če se prav spomnim sem takrat naletela le na tvoje posnetke. Najbrž si bila ena prvih, ki je pričela s tem. Od kje ideja o posnetkih?

Bila sem včlanjena v enega prvih forumov za podaljševanje trepalnic in sem že takrat rada dajala nasvete in pomagala, če sem lahko. Sem praktična oseba, ki se rada sooča z izzivi in njihovo rešitvijo, zato sem velikokrat prišla do rešitev za težave pri podaljševanju trepalnic in jih potem tudi delila z drugimi. Vedno več stilistk me je prosilo naj posnamem kako kaj počnem in tako se je začelo. Odziv je bil takoj zelo pozitiven, tako, da sem to počela vedno bolj pogosto.

  1. Si ena najbolj priznanih in uspešnih trenerk na svetu, marsikomu v naši industriji si vzor. Kdo je bil tvoj vzor, ko si pričela s to storitvijo? Kaj pa sedaj?

Ko sem jaz začela s tem še ni bilo tako veliko “vzorov” 🙂 Mi je pa bilo zelo všeč delo Nadie Afanaseve. Takrat sem si izposodila denar, da sem lahko šla na njeno izobraževanje v Ameriko. Zadnje čase pa priznam, da najbolj občudujem delo Darje Striletskaje, njeno delo je resnično neverjetno. Ko sem na tekmovanju ocenjevala njen izdelek skorajda nisem verjela svojim očem, tako popolno narejenega seta podaljšanih trepalnic še nisem videla. Je pa Darja tudi sicer zelo prijetno dekle, tako, če se srečava se imava vedno super.

  1. Če govoriva o industriji podaljševanja trepalnic na splošno – ali je kaj kar te moti? Bi kaj spremenila, izboljšala, popravila, če bi lahko?

Še vedno je zelo veliko stilistk, katerih delo je zelo površno, nekvalitetno.  Menim, da se posebno v današnjem času, nikakor ne bi smela nobena stilistka izgovarjati na nezmožnost napredovanja oz. izpopolnjevanja znanja. Že socialna omrežja nam nudijo toliko nasvetov, posnetkov in druge podpore, da ko vidim stilistke in trenerke, ki še vedno  učijo zastarele metode ali uporabljajo material, ki bi moral že zdavnaj iz prodaje, postanem resnično besna! Resnično si želim, da bi vse države uvedle nekakšno regulacijo za vse, ki trepalnice podaljšujejo in tiste, ki učijo.

  1. Kaj pa meniš o tekmovanjih? So po tvojem mnenju dobrodošla?

Seveda! Ne le zato, ker je to čudovita priložnost za  izboljšavo in napredovanja, temveč tudi zato ker se tako spoznavajo stilistke med sabo. Zelo rada ocenjujem na tekmovanjih. Je čudovita izkušnja in bi udeležbo priporočila vsem stilistkam.

  1. Sedaj je na trgu resnično velika ponudba tako znamk, distributerjev, kot trenerjev. Kako naj stilistka najde oz. izbere pravega trenerja ali znamko zase?

To je danes težko, ker je pravzaprav že zares veliko število tako trenerjev kot tudi znamk. Jaz vsaki svetujem naj najprej dobro  preuči trenerja ali znamko. Kakšna je etika znamke, kakšna podpora trenerjev po končanem izobraževanju, kako sploh trener sam podaljšuje trepalnice itd

Zelo veliko deklet se z odločitvijo prenagli. Naj trenerja opazujejo, z njim komunicirajo, opazujejo njegov odnos…

  1. Na socialnih omrežjih večkrat zasledim tvoje objave o pomembnosti zdravja in gibanja za stilistke. Meniš, da se premalo pogovarjamo o tem? O posledicah, ki ga ima delo  na naše telo?

Pri našem delu telo resnično trpi, čeprav se tega ne zavedamo. Menim, da so oči, vrat in hrbet najbolj na udaru. Večina nas dela do poznih ur, tako hitro pozabimo poskrbeti zase. Spoznala sem, da so zame redna masaža, gibanje in mentalno zdravje ključ do poslovnega uspeha in dolgoročne kariere v tem poslu. Vsekakor bi bilo potrebno več govoriti o tem in tudi o dnevnem izpostavljanju snovem s katerimi delamo. Bo pa vsekakor govora o tem vedno več, saj je naša industrija relativno mlada in se komaj sedaj srečujemo s prvimi fizičnimi posledicami našega dela.

  1. Kje se vidiš čez 10 let?

Zelo sem srečna, da lahko počnem kar počnem, tako, da upam, da bom čez 10 let počela isto. Vsake toliko časa se sicer prisilim in vzamem dopust, da se umaknem in odpočijem od dela. Priznam, da je kar stresna in naporna pot za mano in sem že precej utrujena. Vendar z rastjo naše industrije, raste tudi moja ekipa, tako, da je lažje, prej sem bila namreč za vse sama. Moja strast je še vedno predvsem poučevanje, tako, da bo fokus ostal na tem, da razvijam nove programe, nova izobraževanja. Nekaj super projektov je tik pred realizacijo, tako, da nam sledite 🙂

  1. Praktičen nasvet za naše stilistke

Vadite!

Vsaki stilistki svetujem naj dnevno vadi 20 min izven delovnega časa. Delo s strankami je namreč popolnoma nekaj drugega, kot čas, ki ga namenjamo razvoju. Z 20imi minutami na dan bomo opazile hitro napredek. Jaz to počnem še danes.

Nikoli se ne nehajte učiti! Privoščite si vsaj 1 izobraževanje letno. Obiskujte konference, udeležujte se tekmovanj, raziskujte same, izmenjujte izkušnje in se pogovarjajte z drugimi stilistkami itd.

Ta industrija napreduje izjemno hitro, tako, da je redno nadgrajevanje znanja nujno potrebno.